HEB JIJ JE REISVERZEKERING AL GEREGELD?

De zomervakantie staat voor de deur! Plannen om naar het buitenland te gaan? Check dan of je reisverzekering goed geregeld is.

Wat dekt de reisverzekering?

Een reisverzekering dekt verlies of schade aan je bagage, maar vergoedt ook onverwachte kosten na een ongeval of bij ziekte. Je bagage is verzekerd tegen verlies, diefstal of schade tijdens je vakantie. Er mag echter geen opzet in het spel zijn en je moet er alles aan gedaan hebben om verlies of schade te voorkomen. Laat je je spullen onbeheerd achter in auto, caravan of camper? Vaak wordt dit niet vergoed, maar gezien als nalatigheid. Bij een ongeval of ziekte is de reisverzekering erg belangrijk. Wanneer je medische hulp in het buitenland nodig hebt, worden medische kosten vanuit de basisverzekering vergoedt tot maximaal de kosten die de behandeling in Nederland zou kosten. De kosten op de vakantiebestemming liggen vaak hoger dan in Nederland, dus komt een deel voor eigen rekening zonder reisverzekering.

Waar moet je op letten bij het afsluiten?

Je kan kiezen tussen een wereldwijde dekking of dekking in Europa. Hierbij is het verstandig goed te kijken welke landen als Europees land aangemerkt zijn bij jouw verzekeraar.
Gezinsleden op hetzelfde adres kun je meeverzekeren. Uitwonende kinderen zijn in veel gevallen ook meeverzekerd. Deze moeten dan wel bij de verzekeraar bekend zijn. Ben je een liefhebben van avontuurlijke sporten als duiken, raften, parachutespringen etc.? Houdt er dan rekening mee dat je dit aanvullend moet verzekeren op je reisverzekering.

Advies

Het is dus van belang dat je je reis- en/of annuleringsverzekering goed regelt. Dan kan je pas echt ontspannen op vakantie. Heb je nog vragen of wil je graag een reisverzekering afsluiten? Onze adviseur Arjan Mondeel helpt je graag verder.