Levensverzekeringen

Een levensverzekering wordt afgesloten op iemands leven, afhankelijk van de specifieke (gezins-)situatie. Je kunt bij ons terecht voor advies in een overlijdensrisicoverzekering, uitvaartverzekering of kapitaalverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkom je dat je nabestaanden financiële problemen krijgen als jij overlijdt. Bij het overlijden van één van de partners, krijgt de achterblijvende partner te maken met hoge kosten. Een overlijdensrisicoverzekering keert dan een geldbedrag uit. Nabestaanden mogen zelf bepalen waar ze dit geld aan besteden. Het is dus verstandig hier bij stil te staan en de zaken goed geregeld te hebben. Neem contact op met één van onze adviseurs om jouw situatie te bespreken.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering geeft rust. We krijgen vroeg of laat allemaal te maken met een uitvaart in ons leven. Het is fijn wanneer de verzekering goed geregeld is, zodat hier niet nog meer onrust uit ontstaat. Je sluit een uitvaartverzekering af om de kosten van de uitvaart te laten betalen en je nabestaanden niet met de financiële gevolgen achter te laten. De kosten kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van de wensen van de overledene. Wist je bijvoorbeeld dat de woonplaats ook van invloed is op de hoogte van de kosten?

Er zijn verschillende vormen uitvaartverzekeringen mogelijk. Wil je hier meer over weten neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs

Alvast een schatting hebben van de kosten van jouw uitvaartwensen? Ga dan naar deze handige tool om een berekening te maken.

Kapitaalverzekering

Met een kapitaalverzekering kun je vermogen opbouwen en tegelijkertijd een financieel risico dat ontstaat bij overlijden van jou of je partner ondervangen. Het spaardoel mag je zelf invullen: eerder stoppen met werken, de studie van de kinderen, een wereldreis, etc. Mocht je er later toch je hypotheek mee af willen lossen, dan mag dat ook. Je kunt de kapitaalverzekering zien als een spaarpot voor de langere termijn.

Lijfrente

Wil je graag een extra potje voor jouw pensioen? Denk dan eens aan een lijfrente. Je spaart en/of belegt op een geblokkeerde rekening. Je doet dit met geld dat je nu niet nodig hebt, maar pas als je met pensioen gaat. Daarom kun je het geld niet zomaar tussendoor opnemen. Daar tegenover staat dat het geld dat je stort, mag aftrekken van de belasting (box 1). En het geld dat in uw pensioenpotje zit, telt niet mee voor de vermogensbelasting (box 3). Mooi meegenomen! Later wordt het opgebouwde bedrag in delen uitgekeerd. Over de uitkeringen die je krijgt, betaal je wel inkomstenbelasting.

Hoe weet je nu hoe hoog het benodigd lijfrentekapitaal moet zijn bij een bepaalde gewenste uitkering? Hiervoor hebben wij een handige tool waarmee je dit kan berekenen:

Ben je benieuwd wat jouw AOW-leeftijd is? Bereken dat met deze tool: